Tomatsuppe
Tomatsuppe
Dette er en Marokkansk tomatsuppe. (Dersom du har det travelt kan Toro sin "kok og kjøl Tomatsuppe" anvendes. Suppen skal kun blandes med vann og er laget av gluten og melkefrie råvarer. En pose gir totalt 8 liter suppe.) bilde /oppskrift fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

1 kg tomater
2 gule løk
4–5 hvitløksbåter
1 sitron
2 ss olivenolje
6 dl vann
1 ss Brun Farin
1 ts salt
1 ss Harissa krydderblandning
frisk koriander eller persille

Slik gjør du

Skåld tomatene, fjern skallet og skjær dem i terninger.
Skrell løk og hvitløk og skjær dem i terninger.
Press saften ut av sitronen.
Varm opp oljen i en gryte og fres løkhakket.
Tilsett tomatene, sitronsaften og vannet.
La koke under lokk i 20 minutter.
Tilsett farin, salt og krydderblandning og kok opp på nytt.
Smak til og tilsett eventuelt mer krydder.
Hakk koriander/persille og strø over suppen ved servering.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com