Tomatsuppe med solsikkepesto og krutonger
Tomatsuppe med solsikkepesto og krutonger
Tomatsuppen kan ev serveres med glutenfritt brød, og med havrefløte. Pestoen gir denne suppen det lille ekstra. Ofte har man pinjekjerner i pesto, i denne har vi valgt å bruke solsikkefrø. Foto/oppskrift: oatly.se
Share |

Dette trenger du

Tomatsuppe

1 gul løk, skåret i små biter

3 vitløksbåter, skåret i små biter

1 ss olivenolje

1 boks plommetomater

5 dl vann

2 ss kylling eller grønnsaksfond (sjekk at den er glutenfri)

1 krm salt

2 krm nymalt svart pepper

1 ts tørket basilikum

ev 1 ts sukker

1 dl Oatly iMat havrefløte, eller vanlig fløte dersom man tåler det

 

Solsikkepesto

0,75 dl tørristede solsikkefrø

1 hvitløksbåt

1 potte fersk basilikum

1 dl olivenolje

0,5 ts fingersalt

1 krm nymalt svart pepper

 

Krutonger

1 ciabatta eller annet lyst brød

3 ss olivenolje

fingersalt

Slik gjør du

Pesto

  1. Mix tørristede solsikkefrø med de øvrige ingrediensene med en stavmikser

Suppe

  1. Fres løk og hvitløk i olivenolje i en gryte
  2. Tilsett tomatene, vann og grønnsaks eller kyllingfond. Krydre med salt, pepper, basilikum og ev sukker(kommer an på hvor søte tomatene er)
  3. La småkoke i 15 min under lokk
  4. Trykk på tomatene med en sleiv, slik at de sprekker
  5. Gjør suppen glatt med stavmikseren, ha i litt fløte 
  6. Kok noen minutter og smak til
  7. Ha suppen i skåler, ringle i pesto og topp med krutonger

Krutonger

  1. Riv chiabatta eller lyst brød (ev glutenfritt) i små biter
  2. Stek brødbitene raskt i en stekepanne med olje, til de blir gyldne
  3. Smak til med fingersalt
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com