Purreløksuppe / Vichyssoise
Purreløksuppe / Vichyssoise
Vichyssoise er en kjent fransk suppe som vanligvis serveres kald. En kald vinterdag kan det være verdt å smake suppen varm, ha da i litt ekstra poteter for å gjøre suppen tykkere. Gluten / hveteallergikere må være oppmerksomme på at enkelte buljongtyper inneholder gluten. Oppskrift/bilde fra www.alprosoya.co.uk
Share |

Dette trenger du

  • 1,5 dl Alpro Soya Cuisine soya fløte
    1,5 dl Alpro Soya soyamelk
  • 4 store purreløk
  • 1 stor løk
  • 100 g potet
  • 60 g melkefri margarin
  • 250 ml grønnsakskraft
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Stek løken i margarinen på lav varme i 5-10 min, til den er myk og blank.
Kutt purreløken i små biter, ha i pannen og stek i ytterligere 10 min.
Ha i oppkuttede skrelte poteter (små biter) og hell over grønnsakskraften. (vann +grønnsaksbuljong)
Ha i soyamelken og kok opp.
Ha i litt av soyafløten, hell til du har den ønskede konsistens.
Spar litt av fløten.
Avkjøl suppen.
Server med litt persille og en skvett soyafløte i hver tallerken.

Suppen kan serveres varm, men ha da i mer potet for å få en tykkere konsistens

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com