Maissuppe
Maissuppe
Denne suppen serveres ofte i USA, men den er akkurat like god her hos oss. Mais er regnet for å være en trygg matsort for allergikere. bilde/oppskrift fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

1 gul løk
1 pakke bacon (100–150 g)
750 g poteter
5 dl vann + 2 buljongterninger
1 ts Demerarasukker
1/2 ts salt
2 krm svart pepper
3 1/2 dl melk( soya, ris eller havremelk)
400 g mais

Slik gjør du

1. Skrell og skjær potetene i terninger.

2. Skjær løk og bacon i terninger og fres dette i en gryte. Krydre med salt, pepper og råsukker. Tilsett poteter og buljong og kok opp. La deretter trekke under lokk i 10 minutter.

3. Tilsett mais og melk og kok opp på nytt. La koke til potetene begynner å gå i oppløsning.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com