Linsesuppe med lam og koriander
Linsesuppe med lam og koriander
Oppskrift/foto er hentet fra mat.no. Gode supper er deilig mat og passer for alle! Må gjerne serveres med glutenfritt brød.
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner:
300 g strimlet benfritt lammekjøtt
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 ts malt spisskummen
1 ss soyaolje
1 stk. løk
1 båt hvitløk
20 g frisk ingefær
1 ts chilipasta (sambal oelek)
4 dl grønne linser ferdig utbløtt (ca. halve mengden tørket)
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 l vann
4 ss hakket frisk koriander
4 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

1. Kutt lammekjøttet i strimler og bland inn spisskummen, salt og pepper. La kjøttet stå og ta til seg smak fra krydderet i 30 minutter. Brun det raskt i varm gryte med olje. Ta ut kjøttet.
2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær fres videre i gryta ett minutt. Ha i chili, linser, tomater og vann og la suppen småkoke i 30 minutter.
3. Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med koriander og mynte.

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com