Indisk suppe
Indisk suppe
Oppskriften på Indisk gryte har vi fått fra Oatly som produserer havremelk og havrefløte. Denne melken er et godt alternativ for melkeallergikere og de med melkeintoleranse. dette produtet er også glutenfritt. Fotograf er Sven Svensson
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner

1 gul løk

1 hvitløksbåt

1 liten fersk chili

200 g kjøttdeig

1 ss rapsolje

5 dl kjøttbuljong (2 terninger og 5 dl vann)

5 dl Oatly Havredrikk

½ dl chilisaus

2 ss Tacokrydder

1 krm tabasco

6-8 poteter (ca 600 g)

4 dl kokte, store hvite bønner (ca 300 g)

1 grønn paprika

Slik gjør du

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk

2. Skyll chillien og ta ut kjernene. Skjæres i strimler

3. Stek løk, hvitløk og chili i en gryta.

4. Brun kjøttdeigen sammen med løk og chili.

5. Tillsett buljong, Oatly Havredryck, chilisaus, tacokrydder og tabasco.

6. La koke noen minutter

7. Skrell potetene og skjær i terninger

8. Tillsett poteter og bønner. Småkok i 6-8 minutter.

9. Ha så i strimler av paprika i gryten

10. Smak til og tilsett evnt salt og pepper etter behov

Serveres med brød

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com