Tacosalat med bønner
Tacosalat med bønner
oppskrift/bilde fra dansukker.com Melkeallergikere kan bytte ut osten med soyaost. Har du derimot laktoseintoleranse vil de fleste tåle lagrede oster som Norvegia, Jarlsberg, Gouda, Edamer og Ridderost.
Share |

Dette trenger du

200 g kjøttdeig
1 ss melkefri margarin
1 ts chilipulver
1 krm cayennepepper
2 krm salt
1 ts Brun Farin
1/2 gul løk i terninger
1 finhakket hvitløkbåt
2 dl kokte kidneybønner
1 tomat i terninger
1/2 l strimlet isbergsalat
1 dl smaksrik ost, skåret i terninger


Saus
1 dl moste tomater
1 ss olje
2–3 ts balsamicoeddik
1 ss Råsukker
1 revet hvitløkbåt

Slik gjør du

Brun kjøttdeig, løk og hvitløk i matfett i en stekepanne.
Smak til med salt, chilipulver, cayennepepper og Brun Farin.
Bland i tomatterninger og bønner.
Legg salaten i en bolle.
Når kjøttdeigen er avkjølt vendes den ned i salaten.
Bland ingrediensene til sausen.
Sausen kan serveres separat eller blandes direkte i salaten.
Serveres med litt brød, hvis ønskelig.


Oppskriften er beregnet på 2 porsjoner!

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com