Slangepølser
Slangepølser
I den opprinnelige oppskriften fra mat.no er det brukt melk og ost i deigen. Bytt til vann og de smaker fremdeles deilig. Prøv med grunnoppskrift på pizza for glutenallergikere, så passer denne oppskriften for alle. Gilde har gluten og melkefrie pølser i "god og mager" serien. foto/oppskrift fra mat.no
Share |

Dette trenger du

10 stk. grillpølse (andre pølser kan også brukes)
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 ts bakepulver
¼ ts salt
1 ½ dl vann
1 ½ ss hvitost/ evnt soyaost for melkeallergikere

Glutenallergikere kan bruke grunnoppskrift for pizza !

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en bolle.
2. Del deigen i 10 like store deler. Trill ut ca. 1 cm tykke pølser.
3. Rull deigen rundt pølsene. Legg spiralene på bakepapir.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter, eller til deigen er blitt gyllen. PSST: Legg deigen i en pose med litt mel rundt og ta med ut på tur. Lag slangepølsene ute og stek dem på bål i ca. 10 minutter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com