Ribbesylte
Ribbesylte
Sylte er et klassisk norsk julepålegg. Lag en god og saftig sylte selv. foto/oppskrift; mat.no
Share |

Dette trenger du

1 kg svineribbe med svor
1 ss salt
1 ts pepper
½ ts malt nellik
½ ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
5 ts gelatinpulver
½ stk. finhakket løk (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Ta ut bena med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på benet. Skjær så under, og vipp det ut. Eller be om hjelp i butikken. 

2. Kok opp vann og legg ribba i. Den skal nå trekke ved kokepunktet i ca. 2 1/2 time. 

3. Bland sammen krydder, gelatinpulver og løk. Kle en brødform med aluminiumsfolie. 

4. Ta ribba opp og la den renne av seg. Skjær ribba i skiver på langs. 

5. Legg svoren ned i formen først, ha på litt krydderblanding, og legg på neste lag med kjøtt. Fordel krydderblandingen mellom hvert lag. 

6. Pakk aluminiumsfolien rundt sylta, legg på 2-3 kg press og sett den kjølig til neste dag

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com