Pizzasnurrer
Pizzasnurrer
Har du allergi mot melk må osten utelates. Bruk fantasien og ha i det du liker best. De fleste med laktoseintoleranse vil tåle faste hvite oster som Jarlsberg. foto/oppskrift mat.no
Share |

Dette trenger du

3 dl lunkent vann
½ pk. gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel


glutenfri deig
1 1/2 dl lunkent vann
1/2 pk. gjær
2 ss olje
1/2 ts salt
4 dl Semper glutenfri mix (eller annet glutenfritt mel)

Pizzafyll
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
1 stk. hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann
5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg
(melkeallergikere kan bruke soyaost eller knust potetchips)

Slik gjør du

1. Lag pizzadeig
2. Lag kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.
4. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
5. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. (Dryss på ost) og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
6. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com