Pizza som i Napoli
Pizza som i Napoli
Pizza som i Napoli er helt uten kjøtt men med deilig mozzarellaost. Denne osten er uten melkesukker, og kan derfor nytes av de med melkesukkerintoleranse. Osten inneholder melkeproteiner, og kan derfor ikke spises av melkeallergikere. Pesto inneholder vanligvis pinjekjerner, som er et frø og ikke en nøtt. Man kan ha allergi mot dette frøet, derfor har vi lagt til en oppskrift på en pesto uten pinjekjerner.
Share |

Dette trenger du

Pizzadeig
1/2 pakke gjær
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
350 g hvetemel

Pizzafyll
3 ss pesto
250 g mozzarella
500 g cherrytomat, rød
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 pk ruccula

"Pesto" uten pinjekjerner
2 dl frisk basilikum
1 dl olivenolje
1 ss sitronsaft
salt

Slik gjør du

Stekes midt i ovnen ved 225 C i ca 15 minutter

  1. Rør deigen ut i det lunkne vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca 1 time
  2. Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekebrett. Smør over et tynt lag med pesto. Skjær osten i skiver og fordel dem over pizzaen
  3. Dryss på salt og pepper

Pesto
Bland sammen basilikum, olivenolje og sitronsaft i en morter eller hurtigmikser og smak til med salt.

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com