Pizza-glutenfri
Pizza-glutenfri
Jyttemjøl er en fiberrik melblanding naturlig fritt for gluten. Det vil si at melblandingen ikke inneholder glutenrester eller hvetestivelse, og er laget spesielt for hvetemelallergikere eller cøliaker, men kan selvsagt også brukes av alle andre. Oppskrift og bilde fra Holmen Crisp.
Share |

Dette trenger du

1 ½ dl lunkent vann
25 gr gjær
2 ss olje
ca. 2 ½ dl Jyttemjøl

Slik gjør du

Løs gjæren opp i det lunkne vannet. 
Bland ned resten av ingrediensene. 
La deigen heve ca. 30 minutter. 
Hell deigen opp på melet bakerbord og kjevle den til to runde kaker. 
 
Her er noen forslag til fylling:
Tomatsaus, ansjosfiletter, revet ost, oregano.
Tomatsaus, reker, muslinger, sjampinjong, revet ost og timian.
Tomat/ kjøttsaus, tynne purreskiver, revet ost og urtekrydder.
Tomatsaus, strimlet kjøttpølse(glutenfri) revet ost og oregano.
Lag din egen spesial pizza. Bruk fantasien!
 
Melkeallergikere kan knuse potetgull og strø over pizzaen som erstatning for ost.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com