Pita pizza
Pita pizza
Pitabrød er laget uten egg og melk, og enkelte butikker selger frosne glutenfrie pitabrød.De fleste med laktoseintoleranse tåler Norvegia og andre faste hvite oster. Melkeallergikere kan bytte ut osten med knust potetchips, det smaker kjempegodt! (husk å sjekke innholdsfortegnelsen på potetchipsposen-melke og ostepulver brukes ofte) Når barna inviteres på bursdagsfeiring med ferdiglaget pizza, kan pitapizzaen være et godt alternativ til en liten allergiker. oppskrift/foto mat.no
Share |

Dette trenger du

4 stk. pitabrød (ev. glutenfritt)
1 pose tomatsaus ferdig glass
100 g pepperonipølse
1 stk. vårløk
200 g norvegia eller annen gul ost, revet,
soyaost eller knust potetchips for melkeallergikere
2 ts tørket oregano

Fyll med svinkjøtt

500 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olivenolje til steking
1 ts grillkrydder
4 stk pitabrød (ev. glutenfritt)
8 ss tomatsaus
1 stk mozarella (ikke for melkeallergikere)
4 stk tomat
1/2 pk ruccula
ca 2 ss balcamicoeddik

 

 

Slik gjør du

I stekeovn 220 °C i 15 minutter

1.Del pitabrødene i to på langs.
2.Legg dem på stekebrett og smør på tomatsaus.
3.Finsnitt vårløken og skinken.
4.Fordeles på hvert pitabrød.
5.Dryss over revet ost og oregano.
6.Steke i ovnen til osten er blitt gyllen.
7.Server med en grønn salat og modne tomater.

Tips! Varier toppingene med det du har for hånden, rester eller barnas favorittpålegg.

Fyll med svinekjøtt
1. Brun kjøttstrimlene på god varme. Krydre.
2. Bre en liten skje pizzasaus ut over hvert pitabrød.
3. Skjær mozarella og tomat i skiver og legg det på. Legg kjøttstrimler på toppen og stek pizzaen på 225° C i ca. 5 minutter.
4. Vend rucculasalat i balsamicoeddik og legg dem på pizzaene like før servering.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com