Kylling og Baconpai med karri
Kylling og Baconpai med karri
Kylling og karri er en god kombinasjon. Og sammen med litt sprøstekt bacon smaker paien utmerket. I stedet for melk er det brukt havremelk g havrefløte, som er et sunt og godt alternativ. Oatly smaker temmelig likt vanlig melk når man bruker det i matlaging. Oppskrift/foto; Oatly
Share |

Dette trenger du

Paibunn

100 g melkefri margarin

3 dl hvetemel

1 krm salt

2 ss kaldt vann

 

Fyll

1 pakke skivet bacon

2 stk kyllingfilet (ca 300 g)

1/2 purreløk

2 hvitløksbåter

1 ts karri

2 tomater

 

Eggblanding

3 egg

1 dl Oatly iMat havrefløte

2 dl Oatly Havredrikk

1/2 ts salt

 1 krm svart pepper

Slik gjør du

Paibunn

  1. Bland margarin, mel og salt til en grynet masse. Fyll på med litt kaldt vann til deigen "samler seg"
  2. Kjevle eller trykk ut deigen i en paiform og sett i kjøleskap i 30 minutter. 
  3. Stek bunnen i 5 minutter på 200 g

Fyll

  1. Strimle baconet, skjær kyllingen i biter og strimle purren
  2. Stek baconet under høy varme til det har fått litt farge. Tilsett kyllingterningene, hvitløk og purreløk og la alt få litt farge. Krydre med karri, salt og pepper
  3. Visp sammen eggblandingen og skjær tomatene i skiver. 
  4. Ha alt opp i paibunnen
  5. Stek i ca 30 min i 200 g til eggblandingen har stivnet
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com