Grunnoppskrift pizzadeig
Grunnoppskrift pizzadeig
Ønsker du en lettvint variant så er det greit å vite at de fleste som produserer glutenfrie bakevarer selger pizzabunner. Frossne halvstekte pizzabunner med vanlig mel, er melke og eggfrie. Melkeallergikere kan bytte ut osten med baconskiver og/eller litt knust potetgull. bilde/oppskrift mat.no
Share |

Dette trenger du

25 g (1/2 pk) gjær
2 ½ dl lunkent vann
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel

Glutenfri pizzabunn (2 små pizzaer)
25g ( 1/2 pk) gjær
1 1/2 dl lunkent vann
2 ss olje
1/2 ts salt
4 dl fin eller grov Semper glutenfri Mix (eller annet glutenfritt mel)
(oppskriften er hentet fra Semper- glutenfri baking)

Slik gjør du

1.Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1/2 time, til dobbel størrelse.

2.Trykk deigen ut på en stekeplate med bakepapir.


3.Smør pizzasausen over pizzabunnen(e). Fordel ønsket fyll jevnt over bunnen og dryss revet ost over til slutt.

4.Stek ved 225 °C i 25-30 minutter (stor pizza) eller 20-25 minutter (porsjonspizzaer).

Den glutenfrie pizzabunnen har en løsere konsistens. Bruk en slikkepott dyppet i olje, "smør" deigen ut på stekebrettet.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com