Argentinske empanadas
Argentinske empanadas
oppskrift/bilde mat.no Har du eggallergi kan empanadasen evnt pensles med vann eller formfett
Share |

Dette trenger du

150 g melkefri margarin
5 dl hvetemel
1 dl kaldt vann
½ ts salt

Fyll:
500 g kjøttdeig
2 ss olje
1 stk. løk
50 g sorte oliven
2 stilk stilkselleri
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss eddik
1 ss tomatpuré
2 ss worcestershire-saus

Steketemp: 200 grader Steketid: 15 minutter

Serveres med Chimichurri sauce.
2 dl olivenolje
1 stk. presset sitron
2 ss persille
2 båt hvitløk
4 stk. sjalottløk
2 ss frisk basilikum evt. timian eller oregano
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du

1. Bland hvetemel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan evt. lages i en foodprocessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over.

2. Brun kjøttdeigen i to omganger på sterk varme i litt olje. Finhakk løk, oliven og stilkselleri og ha det i pannen med kjøttdeigen. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Avkjøl litt.

3. Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel 2 store ss av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stk.

4. Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut.

Stek på 200 grader i ca. 15 miutter til de har fått en fin og gyllen farge. PSST: Lag gjerne empanadas dagen i forveien, sett kaldt, og stek rett før du skal servere dem. Husk å dekke til med plastfolie når de står kaldt. Fremgangsmåte,

Chimichurri saus
1. Finhakk persille, hvitløk, sjalottløk og basilikum.
2. Bland dette sammen med olivenolje og presset sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at den får trekke smak, da blir den ekstra god.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com