Amerikanske Pannekaker
Amerikanske Pannekaker
Amerikanske pannekaker og en god sterk kaffekopp. Nam! Pannekakene kan lages både glutenfrie, eggfri og melkefri. Og serveres med det du liker eller har for hånden, feks sirup, syltetøy eller ost
Share |

Dette trenger du

8 stk
125 g hvetemel (Ved glutenallergi/cøliaki erstattes hvetemelet med 55 g boghvetemel + 55 g glutenfritt lyst mel)

litt salt

2 ts bakepulver

2 ss sukker

1 stort sammenpisket egg (Ved eggallergi erstattes egget med 1 ss potetmel, 1/4 ts FiberHusk, 4 ss vann som piskes tykt og skummende. Deretter tilsettes 3-4 ss melk)

2 dl melk (Ved melkeallergi erstattes melken med soya, ris eller havremelk)

 

Slik gjør du

  1. Sikt mel, ha i salt, bakepulver og sukker
  2. Lag en fordypning i midten, tilsett egget (eller eggerstatningen)og halvparten av melken. Pisk til du har en glatt røre, pisk deretter inn resten av melken
  3. Stekes i litt olje på middels varme. Stekes i ca 1 1/2 min før du snur. Diameteren på pannekakene skal være ca 12 cm
  4. Server pannekakene med sirup, syltetøy, ost eller sprøstekt bacon

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com