Amerikansk BBQ saus
Amerikansk BBQ saus
Denne amerikanske BBQ sausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus. Enkelte har allergi mot tomater og tomatprodukter. Mange tåler tomater godt når den får koke i 20-30 minutter. oppskriften og bildet er hentet fra mat.no
Share |

Dette trenger du

  • 1 stk løk
  • 2 stk rød chili
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3/4 dl eplecidereddik
  • 1 ss sterk dijonsennep
  • 1/2 ss worcestershire-saus
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 1/2 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

1.Rens og finhakk løk og chili. Fres løken i olje til den er blank og myk.

2.Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la sausen koke ca. 1 1/2 time til den er passe tykk. Rør av og til.

3. Avkjøl sausen litt og gni den gjennom en melsikt eller kjør den i en foodprocessor til den får en jevn konsistens.

4. Avkjøl sausen helt før du har den over på glass og setter på et tett lokk. Skulle sausen bli litt for tykk kan du bare tilsette vann når du skal bruke den.

5.Grillsausen kan oppbevares i et tett glass en ukes tid.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com