Spinat og baconsalat
Spinat og baconsalat
bilde/oppskrift fra dansukker.com Dersom retten skal serveres til en eggallergiker må selfølgelig eggbåtene til de øvrige gjestene legges på egen tallerken. Selv ørsmå mengder av egg kan gjøre en eggallergiker syk.
Share |

Dette trenger du

4 stekte baconskiver
1/2–1 liten rødløk i terninger
150 g friske spinatblader
4 friske sjampinjonger i skiver
1 kokt egg i båter (ikke til eggallergikeren)

Dressing
1 ss eddik
1 ss Brun Farin
1 ss dijonsennep
1 krm salt
1 ss olivenolje

Slik gjør du

Bland ingrediensene til dressingen i en bolle.

Hvis spinaten har store blader, bør du fjerne ”stilken” før den blandes med dressingen. Tilsett løk (hvis du ikke liker rå løk, kan du steke den) og sjampinjong og bland det inn i salaten.

Smuldre baconet ned i salaten (og bruk eggbåtene som garnityr).

Server bagetter eller annet brød til salaten.

2 porsjoner !

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com