Sommerens kyllingsalat
Sommerens kyllingsalat
bilde/oppskrift fra prior.no Sjekk at du tåler pasteskjellene. Sempers "Fusilli" er for eggallergikere i kombinasjon med cøliaki. De fleste med melkeintoleranse vil tåle rømmen i denne myntedressingen.
Share |

Dette trenger du

400g salatkjøtt kylling (1 pk)
3 dl pastaskjell (ukokt)(som tåles)
1 gulrot
6-8 grønne asparges
15-20 sukkererter
2 avokado
sitronsaft
1/2 kurv jordbær
1 salathode

jorbær eller cherrytomater til pynt

Myntedressing:
3 dl lettrømme (evnt soyayoghurt for melkeallergikere)
1 ss sitronsaft (kan kuttes ut)
1/2 ss sukker
2 ss finhakket mynte
eller sitronmelisse

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til dressingen og sett den kaldt til servering.

Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl.
Skjær gulrot i lange strimler med ostehøvel.
Legg strimlene i kaldt vann, så de krøller seg.
Skrell asparges og rens sukkererter.
Del hver asparges og sukkerert i 3-4 og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
Skrell avokadoen og del i båter.
Drypp med sitronsaft så de ikke blir brune.
Del jordbærene og strimle salaten.
Bland alle ingrediensene lett og ha over myntedressingen, eller server den ved siden av.
Pynt gjerne med friske jordbær.
Server med ferskt brød til.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com