Wok med oksekjøtt
Wok med oksekjøtt
Her er woksausen en buljongterning - den gir krydder og smak. I tillegg kan det tilsettes litt chili hvis man er glad i litt sterkt. Wok med oksekjøtt er ferdig tilberedt på 20 minutter! Foto/oppskrift; mat.no
Share |

Dette trenger du

350 g mørbrad av storfe (oksemørbrad)
3 ss olje
300 g frisk grønn asparges
2 stk. rødløk
125 g frisk babymais
100 g frisk spinat
2 stk. kjøttbuljongterning, glutenfri
3 ss vann
1 ts finhakket rød chili
(50 g skåldede mandler )
1 ss frisk timian

Slik gjør du

Skåld mandlene, tørk dem og rist dem litt i tørr panne/wok. (bruk pinjekjerner dersom du er allergisk mot mandler)


Skrell den nederste delen av aspargesene mens de ligger på bordflaten. Skjær i biter, men behold tuppene hele. Skjær rødløk i båter og babymais i 3.

 Skjær kjøttet i så tynne skiver som mulig. Stek det i litt olje til det får farge og ta det ut.

Stek løken til den er myk, tilsett aspargesstenglene, babymais og kjøtt, og stek videre i noen minutter. Ha i vann, buljongterning som er knust med gaffel (har du ikke kjøttbuljong kan du bruke kyllingbuljong), spinat i grove strimler (fjern grove stilker) og evt. hakket chili.

Kok til alt er gjennomvarmt og spinaten har falt sammen.

Ha på skåldede mandler (ev pinjekjerner) og friske timianblader ved servering.

Server kokt ris eller lyst brød til.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com