Svinefilet på grønnsaksseng
Svinefilet på grønnsaksseng
bilde/oppskrift fra dansukker.com I denne oppskriften kan melkeallergikere bytte ut fløten med en soyafløte eller havrefløte erstatning. Prøv Outly fløteerstatning laget av havre. Den smaker nydelig og kan også brukes av glutenallergikere. Bytt gjerne til kyllingkjøtt !
Share |

Dette trenger du

1 1/2 kg svinefilet
10–12 små gulrøtter
10–12 små løk
2 purreløk
3 squash
1 hvitløk
1 knippe bladpersille
salt, pepper
ca. 1/2 dl frisk oregano
margarin uten melk
3 dl fløte (evnt.soya,havrefløte)

Slik gjør du

1. Vask og eventuelt skrell gulrøttene. Kok dem et par minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet.

2. Skjær løken i båter. Skjær squashen i centimetertykke skiver. Skyll purreløken og skjær den i 2–3 cm. tykke skiver. Skrell hvitløken. Skyll persillen og hakk den grovt.

3. Smør en ildfast form og legg grønnsakene, oreganoen og halvparten av persillen lagvis i formen.

4. Renskjær svinefileten og skjær den i 5 cm. lange strimler. Salte og pepre dem på alle sidene. Legg dem oppå grønnsakene. Hell kremfløten/fløteerstatningen over.

5. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 30 minutter. Dryss over resten av persillen og server med en gang.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com