Spansk lam i folie
Spansk lam i folie
bilde/oppskrift fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

8–12 lammekoteletter
6 sjalottløk
2 fedd hvitløk i skiver
2 ts frisk eller tørket rosmarin
2 ss Lys Sirup
2 ss dijonsennep

Husets chilisaus
1 kg modne tomater
3 løk
1 fedd hvitløk
2 røde paprikaer
1/2 dl (40 g) Brun Farin
2 dl hvitvinseddik
2 ss urtesalt
2 knivsodder chilipulver
2 knivsodder nykvernet sort pepper

Slik gjør du

1. Skrell løkene, og del dem i to. Bland sirup og sennep i en bolle.

2. Ta 4 stykker aluminiumsfolie. Legg 2–3 koteletter på hvert stykke folie. Fordel løkbitene, hvitløken og rosmarinen på kotelettene, og hell til slutt over senneps- og sirupsblandingen.

3. Brett foliepakkene sammen slik at de er helt tette. Grill pakkene i ca. 12 min., eller stek dem ved 250 °C i ovnen i 12–15 min.

Husets chilisaus
1. Kok opp vann i en kasserolle. Skåld tomatene ved å dyppe dem i kokende vann til skinnet sprekker.

2. Trekk skinnet av, og skjær "stilken" bort. Hakk tomatene.

3. Skrell løk og hvitløk. Skyll paprikaene, og fjern kjernene.

4. Finhakk alle grønnsakene. Legg dem i en kasserolle, og kok dem sammen på svak varme.

5. Bland i brun farin og krydder, og la det hele koke i ytterligere 5 min., til det oppnås en litt tykkere konsistens.

6. Hell den avkjølte sausen på glass, og sett lokk på. Oppbevares i kjøleskap, og er holdbar i ca. 3 måneder.

Server med f.eks. brød og salat.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com