Moussaka med poteter
Moussaka med poteter
En ny vri med den greske Moussakaen, der aubergine blir erstattet med poteter. Bechamelsausen er laget på sunn havremelk. Oatly havre inneholder inntil 100 ppm gluten. De betyr at de fleste med cøliaki tåler denne melken Foto/oppskrift; Oatly
Share |

Dette trenger du

Moussaka, 4 porsjoner

1 kg poteter

 

Kjøttsaus

500 g kjøttdeig 

1 hvitløksbåt

1 løk

1 ss olivenolje

400 g hakket tomat (gjerne fra boks)

1 ss tomatpurè

0,5 ts kanel

en klype muskat, revet (nøtteallergikere kan være allergisk overfor muskat!)

1 ts salt

2 klyper svart pepper

 

Bechamelsaus med havremelk

2 ss melkefri margarin

2 ss hvetemel eller glutenfritt mel, eller maizena maisstivelse

4 kopper Oatly Havredrikk (ller annen melk som tåles)

salt, hvit pepper, muskat

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og skjær i tynne skiver
  2. Skrell og finhakk løken
  3. Brun løk og kjøttdeig i en kjele
  4. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè, salt, sort pepper, kanel og muskat
  5. Kok kjøttsausen i 10 min, mens du lager bechamelsausen (se under)
  6. Legg poteter og kjøttsaus i en smurt ildfast form
  7. Hell over bechamelsausen
  8. Moussakaen stekes i ovn på 175 C i ca 45-60 minutter

Bechamelsaus med havremelk

  1. Smelt margarin i en tykkbundet kjele
  2. Tilsett mel (ev glutenfritt mel) og rør godt, slik at du får en tykk og glatt masse
  3. Hell i havredrikk, litt om gangen, visp hele tiden. 
  4. La sausen koke i 5 minutter, rør ofte
  5. Smak til med salt, hvit pepper og muskat

Tips; Du kan bruke Maizena maisstivelse i stedet for hvetemel eller glutenfritt mel i Bechamelsausen. Da blander du Maizenaen ut i litt kald væske og tilsetter deretter blandingen i kokende havremelk. Rør hele tiden

Server Moussakaen med en grønn salat

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com