Medisterkaker
Medisterkaker
Dersom du er allergisk mot melk kan du tilsette havremelk eller havrefløte fra Oatly. Denne havren er "ren" slik at den også kan benyttes av de med cøliaki. Oppskrift/foto mat.no
Share |

Dette trenger du

8 porsjoner
1 kg medisterdeig
3 ts salt
5 ss potetmel
¾ ts pepper
½ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
5 dl melk, evn havremelk fra Oatly eller Oatly havrefløte iblandet litt vann

Slik gjør du

1. Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.

2. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Rør 2/3 av vœsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.

4. Tilsett potetmel og krydder. Spe i resten av melken.

5. Form til runde kaker, som brunes og stekes i panne, og trekk dem i vann eller kraft.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com