lettsaltet, røkt lammelår
lettsaltet, røkt lammelår
Dette er en perfekt middag om du venter besøk! Lammelåret klarer seg selv, mens du kan konsentrere deg om å dekke bord og lage tilbehøret. Mange forbinder denne retten med høytid. De fløtegratinerte grønnsakene og waldorfsalaten kan lages med soya, havrefløte eller Odense Erlet dersom man reagerer på melkeprodukter. Foto/oppskrift; mat.no
Share |

Dette trenger du

8 porsjoner

1 stk. lettsaltet, røkt lammelår (2.5-3.5 kg)

Slik gjør du

 1. Stikk steketermometeret i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke står mot benet, da kan du få feil temperatur. 

2. Har du en stor, avlang kjele kan du koke/trekke låret. Kok opp vann og legg i lammelåret. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. 

3. La lammelåret trekke til termometeret viser ca. 70 °C. (eller gjerne litt før, for det vil jo "koke" litt etter at man har tatt det opp av gryten)

4. Har du ikke stor nok kjele kan du pakke lammelåret i aluminiumsfolie og "koke" det i stekeovnen på 125 °C. Husk steketermometer. Koke-/trekketid er 2-2 1/2 time. 

Server gjerne med stuede rotgrønnsaker og kokte poteter. 

PSST:La butikken fjerne isbenet for deg. Surr sammen på enden så er det lettere å skjære pene skiver. Dersom det skal serveres kaldt, kan lammelåret med fordel avkjøles i kokevannet.

Fløtegratinerte grønnsaker passer ypperlig til lammelår. Sennepssaus passer svært godt dersom lammelåret er kaldt. Server da gjerne en salat ved siden av. Waldorfsalat kan også serveres til lammelåret. Og kålrotstappe passer perfekt!

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com