Lammecarré
Lammecarré
Ønsker du å imponere noen med en meget velsmakende rett er dette tingen! Kraften fra kjøttet sammen med de ovnsstekte grønnsakene, gjør at saus blir helt overflødig i denne retten. Foto/oppskrift; mat.no
Share |

Dette trenger du

6 porsjoner
1 ½ kg lammekarré
salt og pepper
3 ts frisk rosmarin
2 ss olje til steking

 Ovnsbakte grønnsaker:
5 stk jordskokk
1 stk fennikel
2 stk rødløk
6 stk middels store potet
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1 stk grønn squash
1 stk hvitløk
3 ts provencekrydder
2 ts salt
1 stk rød chili
2 ½ dl grønnsakbuljong (utblandet)
4 ss olivenolje
200 g aspargesbønner
12 stk små plommetomat

 

Slik gjør du

I ovn ved 225°C i ca. 30 minutter + 180°C i ca. 15 minutter. 

Lammecarré selges ofte ferdig krydret. Ellers gni den inn med salt, pepper og rosmarin. Brun carreen pent på alle sider i olje. Ta den opp og la den hvile.

Rens alle grønnsakene. Små gulrøtter kan være hele. Bruker du store, må de skjæres i skiver. Skrell jordskokkene og skjær dem i skiver. Del fennikel i fire fra topp til rot og skjær den så i strimler. Skjær løken i tynne båter. Små poteter skal være hele, store deles i to. Skjær paprikaene i strimler, squash i skiver. Plukk hvitløkbåtene fra hverandre og fjern det tørre skallet. Båtene skal være hele, Rens chilien for frø og hinner og finhakk fruktkjøttet. 

Bland alle grønnsakene i en ildfast form. Dryss på salt, pepper, chili og provencekrydder, grønnsaksbuljong og olje og bland alt godt. Bak grønnsakene midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 225°C. 

Skru varmen ned til 180°C. Del aspargesbønnene i to og legg dem i fatet sammen med hele tomater. Legg lammecarreen oppå grønnsakene og stek det hele videre i ca. 15 minutter, til kjøttet er rosa og grønnsakene møre.  

Skjær carreen mellom beina og server den med de gode grønnsakene og kokte poteter. Sjyen fra grønnsakene er tilstrekkelig som saus.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com