Alt i en form
Alt i en form
Retten serveres med brød. Tilsett gjerne 1 boks hermetiske hakkede tomater sammen med buljongen i trinn 1 for ekstra smak. Kutt ut ertene dersom noen i familien har belgfruktallergi. Husk at enkelte typer buljong og grillkrydder inneholder gluten. Varier gjerne med kyllingkjøtt i denne retten.
Share |

Dette trenger du

 Ca. 500 g renskåret svinekjøtt i strimler

 1 ts grillkrydder

 6 dl ukokt hurtigris

 6 dl varm hønsebuljong (utblandet)

 1 ts gurkemeie

 2 stk vårløk

 1 båt hvitløk

 1 stk rød paprika

 2 dl frosne erter

Slik gjør du

1.Ha ris i en ildfast form. Rør gurkemeie i varm buljong og slå dette over.

 2.Skjær vårløk i ringer, paprika i biter, hakk hvitløken og bland dette inn i risen sammen med ertene.

 3.Legg kjøttet på toppen og dryss over krydder. Stek på 200 c i ca 20 min. Sett på grillen eller overvarme og stek videre i 3-5 minutter for å få en gyllen brunfarge på kjøttet.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com