Verdens beste rullekake
Verdens beste rullekake
Verdens beste rullekake har forslag til 3 ulike fyll. Bruk det du tåler og det du liker best! Oppskrift/foto;dansukker.no
Share |

Dette trenger du

3 egg

2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Sukker

2 dl hvetemel/glutenfritt mel

1 1/2 ts bakepulver

2 ss kokende vann 

Fyll

  • 100-150 g syltetøy, mos eller marmelade
  • 3 dl kremfløte, 1 ts vaniljesukker, 150 g ferske bær. (bruk soyafløte havrefløte eller odense erlet ved melkealllergi)
  • 200 g kesam, 1 dl Dansukker Brun, saft og revet skall av 1 sitron

Slik gjør du

Visp egg og sukker til luftig eggedosis.

Bland hvetemel og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet.

Stekes midt i ovnen ved 250° i ca. 5 minutter.

Hvelv kaken på sukret papir. La den avkjøle seg litt med formen over seg, slik at den holder på fuktigheten. Smør på valgfritt fyll og rull sammen. Oppbevares i kjøleskap.

 Tips
Dersom du tilsetter 15 g pepperkakekrydder i røren og bruker tyttebærsyltetøy som fyll, blir det en lekker julerullekake. Tyttebærsyltetøyet kan blandes med vispet krem, kesam eller crème fraîche for å gjøre rullekaken ekstra lekker.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com