Vanilje-eplekake
Vanilje-eplekake
Enkel kake som smaker deilig, uten egg og melk. Oppskriften har jeg fått tilsendt fra en erfaren kokk. Kaken inneholder epler, men de fleste allergikere tåler de bedre når de er varemebehandlet.
Share |

Dette trenger du

1/2 liter vaniljesaus (lages av 1 pose vaniljesaus og rismelk el soya melk)
100 gr melkefri margarin
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
6 dl mel
3-4 epler i biter el skiver
perlesukker, kanel

Slik gjør du

1. Lag vaniljesausen etter anvisningen, men bruk rismelk el annen anbefalt melk.
2. Smelt margarin og bland med vaniljesausen.
3. Avjkøl.
4. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett væsken litt etter litt.
5. Rør til blandingen er klumpfri.
6. Kle en vanlig kakeform eller liten langpanne med bakepapir.
7. Hell røren i en stor kakeform og fordel eplebitene over.
8. Strø på perlesukker og kanel.
Stek kaken ved 175 C i ca 45 -55 min.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com