Valnøttkonfekter laget i langpanne
Valnøttkonfekter laget i langpanne
Disse lekkerbiskene smaker nydelig! Prøv gjerne andre nøttetyper dersom du er allergisk mot valnøtter. Valnøttkonfektene inneholder ikke mel, så disse konfektbitene er supre å servere dersom du får en cøliaker på besøk! De kan også lages uten melkeprodukter
Share |

Dette trenger du

300 g valnøttkjerner

1 plate kokesjokolade som tåles (100g)

300 g melis

6 stk egg

 

Sjokoladefyll

150 g kokesjokolade som tåles

4 ss kremfløte, evnt melk(evnt melke/fløteerstatning av soya, havre eller odense erlet. Dersom du bruker Odense Erlet må det tilsettes litt salt for å unngå metallsmak)

Slik gjør du

1.Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en matprosessor

2. Ha i melis og egg og bland alt sammen

3. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på midterste rille i stekovnen ved 175 C i ca 20 minutter. Avkjøles på rist

4. Brekk sjokoladen i biter og legg dem i en liten kjele. Ha i melk og varm opp på forholdsvis svak varme. Du må ikke røre i sjokoladen før den er helt myk, ellers vil den lett klumpe seg.

5. Bre sjokoladen utover på nøttebunnenn. Del bunnen over på midten og legg bunnene mot hverandre med sjokoladen i midten

6. Del kaken i konfektbiter før servering

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com