Vafler uten melk, egg og gluten
Vafler uten melk, egg og gluten
Vafler uten melk, egg, soya og gluten. Det kan være vanskelig å få vafler uten egg og gluten til å henge sammen. I denne oppskriften er det maismelet som gjør nytten som stivelse/bindemiddel, i tillegg til at maismelet gir litt farge til vaflene. 1 ss maismel erstatter 1 egg i oppskriften.
Share |

Dette trenger du

Innhold:

  • 6 dl rismelk (Eller annen melk som tåles f.eks soyamelk, soyafløte, havremelk, farris, eplejuice. Eller en blanding av det du har)
  • 3 1/2 dl glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g sukker
  • 4 ss maismel (Obs, ikke maisennamel!)
  • ev. kardemomme og vaniljesukker etter smak
  • 1 dl smeltet "Soft flora uten melk og soya"

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Visp sammen halvparten av væsken med de øvrige ingrediensene. Når røren er blitt glatt, tilsettes resten av væsken. Visp røra godt
  2. La røra hvile i 20 minutter
  3. Stekes i varmt vaffeljern med litt melkefritt margarin på den første vaffelen. Stekes litt lenger enn "vanlige" vafler

Tips: Vaflene blir litt lysere enn vanlige vafler, men smaker like godt!

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com