Suksessterte
Suksessterte
Det er mye godt man kan lage av egg nå i påsken. Hva med en suksessterte til kaffekosen når kvelden plutselig er der. Suksessterte er glutenfri, dessuten kan den lett lages uten melkeprodukter. Bytt til gresskarkjerner eller nøtter dersom du er allergisk mot mandler. Dersom du ikke får tak i alternativ fløte kan du prøve sitronkremen som er en litt friskere variant. Foto/oppskrift;mat.no
Share |

Dette trenger du

Mandelbunn  (ref.mat.no)
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler (ved allergi for mandler kan gresskarkjerner benyttes)

Suksesskrem: (ref mat.no)
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

alt. 1; Suksesskrem (uten melk)
5 stk Eggeplommer
100 g Melis
1 dl Fløte ( evnt. soyafløte / havrefløte/Odense Erlet)
4 ts Vaniljesukker
100 g melkefri margarin

alt. 2; Sitronkrem (uten melk)
6 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl sitronsaft
100 g melkefri margarin

Slik gjør du

Bland inn melis og malte mandler i stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en smurt form, 22-24 cm i diameter og stek kaken i stekeovn ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl kaken på rist. 

Rør alle ingrediensene unntatt smøret sammen i en kjele og varm opp på svak varme. Rør hele tiden. Når den første boblen kommer, trekker du kjelen av platen. Da skal kremen ha en fyldig konsistens. Skjær smøret i terninger og rør dem straks inn i kremen. Rør kremen glatt og jevn og sett den kaldt til den stivner. Legg bunnen på fat og bre over kremen. Pynt med hakkede pistasjenøtter.

Suksesskrem (uten melk)
Eggeplommer, melis, fløte og vaniljesukker kokes til det tykner. Avkjøles litt før margarinen has i. Rør mens margarinen smelter. Kremen smøres over kaken før den er helt avkjølt.

Sitronkrem (uten melk)
Ha eggeplommer, sitronsaft og sukker i en kjele på svak varme. Rør hele tiden til krmen blir tykk. Ta kjelen av platen og rør inn margarinen

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com