Sukkerbrød
Sukkerbrød
Oppskrift/foto på dette sukkerbrødet er hentet fra mat.no. Vi har lagt til en oppskrift tilpasset melkeallergikere og cøliakere. Bytt ut kremfløten med en deilig kokosmelk krem. Pynt med frukt og bær/syltetøy etter eget ønske. Odense Erlet eller soyafløte er andre varianter som kan benyttes til visping av melkefri krem.
Share |

Dette trenger du

Bløtkake uten gluten
4 egg
2 dl sukker

1 ½ dl potetmel
1 toppet ts bakepulver

Bløtkake uten melk og egg
175 gr melkefri margarin
200 gr sukker
300 gr hvetemel
2 ts bakepulver
100 gr moset banan
50 gr rå revet eple
1/2 dl juice

Krem uten melk
2,5 dl kokosmelk
2 ss sukker
1,5 ss maizena mel

Slik gjør du

1. Visp egg og sukker til eggedosis.
2. Bland det tørre. Sikt og rør dette forsiktig inn i eggedosisen.
3. Bruk en løsbunnet form (24-26 cm i diameter).
4. Bruk bakepapir i bunnen av formen, og smør kantene.
5. Stekes ved 160 C i ca. 35 min på nest nederste rille.

Bløtkake uten melk og egg
1. Margarin og sukker vispes godt i kjøkkenmaskin
2. Juicen tilsettes sammen med revet eple og banan
3. Tilsett mel og bakepulver
4. Bakes til 4 bunner ved 190 C i 10-15 min
5. Avkjøles og legges lagvis sammen med kremen
6. Kaken kan evt smaksettes med syltetøy el fruktskiver mellom lagene

Krem uten melk
1. Kokosmelk, sukker og maizena mel røres sammen og kokes 1-2 min under stadig omrøring
2. Kremen avkjøles og legges på bunnene

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com