Sommerfuglkake
Sommerfuglkake
Butterdeigsplater er et super utgangspunkt for egg og melkeallergikere. Det finnes også glutenfri butterdeigsplater. Det går fint an å bytte ut krem og kesamfyllet ,med melkfri soyakrem, eller Odense Erlet som er tilsatt melis, vaniljesukker og bær. Vaniljekrem er et godt alternativ foto/oppskrift;dansukker.no
Share |

Dette trenger du

2 runde, avkjølte butterdeigplater

1 eggeplomme (hvis det tåles)

1 dl Demerarasukker 

Fyll

2 dl kremfløte

2 dl kesam

3 ss Dansukker Melis

2 ts vaniljesukker

½ liter bær 

(stivpisk havrefløte, soyafløte eller Odense Erlet dersom du er allergisk mot melkeprodukter)

Pynt

Bær 

Slik gjør du

Legg butterdeigene på ovnsplate. Pensle med sammenvispet eggeplomme (margarin ved eggallergi) og strø på råsukkeret. Stek som angitt på pakken. Avkjøl på rist. 

Pisk fløten til et fast skum. Tilsett kesam, melis og vaniljesukker. Dekk den ene bunnen med kremblandingen. Strø over bærene. Legg den andre bunnen oppå. Pynt med bær. 

Tips
Du kan enkelt lage en sommerfugl av kaken ved å dele den på midten og legge de runde sidene mot hverandre. Bruk sjokoladestenger eller lakrissnorer som følehorn og for eksempel et jordbær som hode på sommerfuglen.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com