Sommer-kake, gluten og laktosefri
Sommer-kake, gluten og laktosefri
Denne lekre glutenfrie sommerkaken, eller for ikke å si festkaken kan pyntes med det man liker og får tak i. Kaken inneholder mandler, dette er egentlig en steinfrukt, selv om vi ofte kaller det for nøtt. Har noen av gjestene melkeintoleranse, så er det naturlig å bruke laktosefri kremfløte Foto; Wolfgang Kleinschmidt-Bonnier Fakta-Roy Fares Sweet
Share |

Dette trenger du

Marengsbunner

180 g (3 1/2 dl) mandelmel, eller tilsvarende mengde skollede og malte mandler (Obs! ikke kjøp "fettredusert mandelmel"!)

180 g (3 dl) melis

180 g eggehvite (5 stk)

35 g sukker (2 1/2 ss)

145 g melis

skallet av 1 sitron 

noen dråper rød konditorfarge

 

Fyll

5 dl kremfløte eller Tine laktosefri kremfløte

 

Pynt

Valgfrie ferske bær

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 170 C
  2. Gjør klar 2 bakepapirkledde plater og tegn opp totalt 4 sirkler på 18 cm i diameter (ev. 3 sirkler på 20 cm i diameter
  3. Bland mandelmel og 180g melis
  4. Visp romtemperert eggehvite til fast skum, tilsett sukker og 145 g melis. Fortsett og vispe til marengsen er blitt stiv. (Pass på at bollen du bruker er helt ren og fettfri)
  5. Vend inn mandelmelblandingen, sitronskallet og konditorfargen. Bland godt men forsiktig, så ikke marengsen synker sammen
  6. Bre massen ut slik at du får 4 marengsbunner
  7. Stek bunnene midt i ovnen i 15 min
  8. La bunnene kjølne på platen
  9. Visp fløte til fyllet. Fordel jevnt mellom bunnene, og avslutt med krem på toppen
  10. Pynt med friske bær
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com