Skogsbærkake
Skogsbærkake
Skogsbærkaken inneholder ikke hvetemel, og er derfor flott å lage dersom du ikke tåler mel. Oppskrift/foto; mat.no
Share |

Dette trenger du

75 g mandler
2 stk eggehvite
75 g sukker

Fyll:
100 g blåbær
100 g bringebær
50 g bjørnebær
25 g solbær
25 g rips
10 stk gelatinplater
3 dl kesam ( 8 % fett)
3 dl vaniljekesam
200 g yoghurt naturell
125 g sukker

Slik gjør du

Kakebunn
Mal mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene til stivt skum i en kjøkkenmaskin. Deretter tilsetter du sukker mens du fortsatt pisker, slik at det blir en stiv og luftig marengs. Skjær marengsen forsiktig inn i mandlene. Legg bakepapir i bunnen av en springform (26 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen.

Stek ved 175 ºC i 15 minutter. 

Fyll
Blandingsforholdet på bærene, og hvilke man ønsker å benytte, bestemmer man selv. Tilsammen skal det bli 300 g skogsbær. Bærene tines hvis de er frosne. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter. Bland kesam, yoghurt og sukker. Varm opp bærene i en kasserolle og mos bærene i en blender eller med en stavmikser. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring. Avkjøl bærmosen noe. Hell bærmosen i en tynn stråle i meieriproduktblandingen under stadig omrøring. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen. Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer. Pynt med sitronmelisse og friske bær. 

Tips:
Sukkereret i kakebunnen og fyllet kan erstattes med Splenda (kunstig søtningsstoff) - 6 ss Splenda i kakebunn og 10 ss Splenda i fyll

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com