Sjokoladekake med krem
Sjokoladekake med krem
Dette er en god basisoppskrift på sjokoladekake uten melk, egg og gluten. Den hever flott, og ser ut som en vanlig sjokoladekake. Bruk fantasien, og fyll kaken med aprikosfyll, vaniljekrem eller sjokoladekrem, så har du en flott kake å servere til alle, også de med allergi!
Share |

Dette trenger du

Bunn

  • 3 dl soyamelk
  • 1/2 ss eplesidereddik
  • 1 dl nøytral olje (raps/solsikke)
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 280 g glutenfritt mel
  • 2 ts kanel
  • 2-3 ss bakekakaopulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 liten ss fiberhusk

Tips: Kaken kan med fordel deles i to og fylles med aprikosfyll, bringebærsyltetøy, vaniljekrem eller sjokoladekrem

Slik gjør du

Kakebunn

  1. Sett stekovnen på 200 C, og kle en liten langpanne med bakepapir
  2. Soyamelk, eplesidereddik, olje, sukker og vaniljeekstrakt has i en bolle og vispes sammen
  3. Sikt de tørre ingrediensene i en annen bolle
  4. Bland alt sammen så raskt som mulig, visp kraftig et par minutter
  5. Hell røren i langpannen og stek i ca 20-25 minutter, nederst i ovnen
  6. Avkjøl kaken helt før glasuren smøres over

Tips; I samme øyeblikk eddiken og natronen blandes, så begynner gjæringsprosessen. Det betyr at det er lurt å vispe røren sammen så raskt som mulig og sette formen rett inn i ovnen

Sjokoladekrem

  1. Smelt melange margarin og sjokolade over lav varme. Sjokoladen bør ikke bli for varm, da skiller den seg
  2. Visp fløten med litt melis
  3. Rør inn sjokoladeblandingen
  4. Bre kremen over kald kake
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com