Saftig gulrotmuffins
Saftig gulrotmuffins
Disse gulrotmuffinsene er deilige smaksbomber som er fulle av godsaker som rosiner og valnøtter. De smaker enda bedre dagen derpå, og glasuren er valgfri. Muffinsene er kjempegode også alene. Oppskrift/foto; opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Share |

Dette trenger du

3 stk egg
3 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
¼ ts malt muskat
½ ts malt kardemomme
½ ts malt ingefær
2 ts malt kanel
1 ½ dl soyaolje
4 ½ dl revne gulrot
1 dl rosiner
1 dl hakkede valnøttkjerner

Glasur:
125 g kremost naturell
75 g smør
250 g melis
1 ss vaniljesukker
1 ts sitronsaft

Slik gjør du

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørr og sikt i eggedosis. Bland oljen og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.

Fyll muffinsformer 3/4 fullt, og stek i 20-25 minutter midt i ovnen på 175 grader.

Pisk smør og kremost sammen, bland deretter i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Smør et tykt lag på de avkjølte muffinsene og server.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com