Rabarbrapai
Rabarbrapai
Grove rabarbrastilker har gjerne seigt skinn som må skrelles av. Er skinnet sprøtt og fint, lar du det være på. Middels tykke stilker gir best resultat. Til paien smaker det deilig med soyais eller annen is som tåles. (oppskriften er hentet fra Dyade/ Acem sin bok "kakeboken-fristelser uten egg")
Share |

Dette trenger du

  • 75g. melkefri margarin
  • 1dl. sukker
  • 1-2 dl. havregryn (evnt glutenfritt)
  • ca.1 dl. hvetemel (evnt glutenfritt)

Fyll

  • 200 g rabarbra
  • 1/2-1 l. ferske jordbær
  • 1/2 dl. sukker

Slik gjør du

1.Rør mykt smør og sukker sammen. Tilsett havregryn og mel. Deigen skal være ganske klebrig.

2.Del deigen i to. Ta mel på hendene, trykk ut den ene delen til bunn i en smurt paiform.

3.Rabarbraen skjæres i ca. 2 cm lange biter og legges i formen. Fordel jordbær utover, strø sukker over.

4.Smuldre resten av paideigen over.

Stekes ved 200 C i 20-30 minutter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com