Ostekake
Ostekake
Denne nydelige ostekaken kan nytes av både de med laktoseintoleranse og cøliaki. Cottage cheese og yoghurt inneholder svært lite melkesukker og kan dermed benyttes av de fleste med melkesukker/laktose intoleranse. Oppskrift/foto; mat.no
Share |

Dette trenger du

2 ½ dl havregryn (evnt glutenfri)
1 plate kokesjokolade (som tåles)
1 pk. gelépulver med bringebærsmak
1 beger cottage cheese
½ l fruktyoghurt med skogsbær

 



Slik gjør du

Rist havregryn i tørr stekepanne til de er sprø. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den sammen med havregrynene. Klem massen ut i en 24 cm springform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, da er kaken lettere å få ut av formen.

 

Lag gele med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på at den ikke stivner. Mos cottage cheesen så den blir glatt og rør den sammen med yoghurten. Rør inn geleen og la det stå til det tykner. Hell ostemassen over havregrynsbunnen i formen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner. Pynt med sesongens friske bær.

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com