Mazarinkake, uten melk og gluten
Mazarinkake, uten melk og gluten
Flott festkake! Bunnen er laget av mandelmasse, det gjør at den kan spises av cøliakere. Og den kan lett gjøres melkefri, ved å benytte melk (soya/havre eller rismelk) og smør som tåles Foto og oppskrift er fra boyfares.se
Share |

Dette trenger du

Kakebunn

370 g ferdig mandelmasse

160 g romstemperert smør som tåles

110 g egg (2)

60 g eggeplomme (3)

 

Vaniljekrem

60 g eggeplomme (3)

60 g sukker

25 g maizena maisstivelse

1/2 vaniljestang

250 g melk som tåles (2 1/2 dl)

15 g usaltet smør som tåles

 

Garnering

Ferske jordbær

Slik gjør du

Bunn

  1. Sett ovnen på 180 g. Smør en form med løs kant, 20 cm i diameter
  2. Riv mandelmassen og bland den med smøret til en glatt masse
  3. Ha i eggene, et om gangen. Dersom du bruker maskin, ha den på laveste hastighet når du blander i eggene
  4. Ha røren i formen og stek i 20-25 min
  5. La kaken kjølne 

Vaniljekrem

  1. Bland eggeplommer, sukker og maizena sammen i en bolle
  2. Ha melken i en kjele. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha frøene og vaniljestangen i kjelen. Kok deretter opp.
  3. Ta ut vaniljestangen og visp melkeblandingen inn i eggeblandingen
  4. Bland godt, og ha alt tilbake i kjelen
  5. Kok forsiktig opp blandingen til den tykner. Rør hele tiden
  6. Ha vaniljekremen over i en bolle, ha i smøret. Rør til smøret er smeltet
  7. Avkjøl
  8. Fordel vaniljekremen jevnt oppå kaken 
  9. Dekorer med friske bær
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com