Kokosboller
Kokosboller
Bilde/oppskrift fra mills.no. Denne oppskriften på kokosboller inneholder hverken melk, egg, eller mel. Bruk en god allergivennlig kokesjokolade. Jeg foretrekker Odense Mørk sjokolade, den er mild og rund i smaken.
Share |

Dette trenger du

  • 2 dl vann
  • 500 g sukker
  • 8 plater gelatin
  • 1 dl kokende vann
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g kokesjokolade (melke-/nøtterfri)
  • 100 g Delfiafett
  • 1 pose kokosmasse

Slik gjør du

 

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Kryst vannet av gelatinen og løs den opp i 1 dl kokende vann. Avkjøl en liten stund.

2. Kok vann og sukker i 12 minutter og avkjøl.

3. Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukkeret meget godt og lenge til en luftig, stiv krem.

4. Form små boller med skje eller lag topper med sprøytpose og sett dem på et smurt bakepapir. La dem stå i minst 1 time, til de er stive.

5. Smelt sjokolade og Delfia kokosfett i vannbad, og rør sammen.

6. Ta kjelen av platen. Ta kremtoppene med en gaffel, vend dem i sjokoladen og strø kokosmasse over.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com