Jordbærkake
Jordbærkake
Prøv denne deilige sommerlige glutenfri kaken. Du vil ikke angre! Foto/oppskrift: dansukker.no
Share |

Dette trenger du

200 g gulrøtter

200 g mandler

1 sitron

4 egg

1 krm salt

1 ½ dl Dansukker Sukker

1 ¾ dl hvetemel/glutenfritt mel

Krem

200 g Philadelphia-ost, naturell

½ dl Dansukker Melis

2 ts vaniljesukker

2 ts friskpresset sitronsaft

 

Pynt

Jordbær 

Slik gjør du

Skrell og rasp gulrøttene. Mal mandler. Vask sitronen godt og rasp skallet fint.

Skill eggene. Visp hvitene stive sammen med saltet. Visp eggeplommer og sukker hvitt og luftig.

Bland de malte mandlene med melet og vend det inn i røren. Rør i gulrøttene. Vend inn eggehvitene. Ha røren i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.

Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist. 

Krem

Rør sammen ingrediensene til kremen. Bred kremen over den avkjølte kaken.

Pynt
Skyll jordbærene og tørk dem på husholdningspapir. Legg jordbærene oppå kremen.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com