Glutenfritt sukkerbrød
Glutenfritt sukkerbrød
Bilde/oppskrift fra mat.no (forslag til fyll er ikke fra mat.no). Denne bløtkaken passer både for deg med cøliaki og melkeallergi/intoleranse.
Share |

Dette trenger du

  • 6 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl potetmel

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Sikt sammen potetmel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott

  2. Hell røren forsiktig i en smurt springform, 26 cm. i diameter. Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160 ° grader i ca. 45 minutter.

Fyll 1:

  1. Kjøp en pakke Freia kakefyll med vanilje eller romsmak og pisk i melk som tåles ( gjerne havremelk). Dersom du ønsker en luftigere variant kan du piske litt Odense Erlet som er en fløteerstatning som er laget av kokosfett.

  2. Bland den piskede kremen med kakefyllet. Odense Erlet smakssettes med litt sukker og vaniljesukker. Ha alltid i ørlite salt i Erleten for å ta bort metallsmaken

 

Fyll 2:

  1. Kaken kan gjerne fylles med Soyatoo kremfløte og bær. Soyatoo kan piskes stiv.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com