Glutenfri Mandelkake
Glutenfri Mandelkake
Mandelkaken er naturlig glutenfri, og inneholder altså ingen hveteprodukter. Ikke strø formen med hvetemel dersom du skal servere kaken til en med cøliaki! Smør med margarin du tåler og strø formen med brunt sukker Foto/oppskrift: dansukker
Share |

Dette trenger du

200 g mandler

4 egg

200 g Demerarasukker (brunt sukker)

1 ss revet sitronskall

1 ts finhakket rosmarin

1 ts vaniljesukker

 

Pynt

Melis

Strimlet sitronskall

 

Til formen

Melkefri Margarin

Demerarasukker

Slik gjør du

  1. Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem
  2. Visp egg og sukker til eggedosis
  3. Ha forsiktig i de andre ingrediensene
  4. Hell røren i en smurt form 20 x 30 cm
  5. Stek midt i ovnen ved 175 C i ca 40 min.
  6. Avkjøl på rist
  7. Skjær kaken i ruter, sikt melis over kaken og strø på melis ved servering
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com