Glutenfri Eplekake
Glutenfri Eplekake
Denne eplekaken er naturlig glutenfri. Vi bruker potetmel og kokosflak i stedet for hvetemel. Demerarasukker er regnet for å være av det beste sukkeret man får tak i. Smaken er god, og det er supert å bruke som "strø" i bakeformen. Foto/oppskrift: dansukker
Share |

Dette trenger du

Til Formen

Melkefri margarin

1 ss Demerarasukker (rørsukker)

2 ss kokosflak

 

Røre

3 dl potetmel

3 dl melis

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 dl kokosflak

150 g melkefri margarin (eller smør hvis du tåler)

2 egg

1 dl vanilje-soyayoughurt (ev vanlig youghurt hvis du tåler)

 

Fyll

2 epler

Slik gjør du

  1. Smør en rund form med avtakbar kant, ca 23 cm i diameter. Strø formen med demerarasukker og kokos
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle
  3. Ha klatter med margarin i, og rør til det er små smuler
  4. Tilsett eggene og yoghurten og arbeid sammen til en røre
  5. Hell røren over i formen
  6. Skrell og ta ut kjernehusene av eplene. Skjær i tynne båter som stikkes ned i kaken
  7. Stekes midt i ovnen ved 175 C i ca 45 minutter
  8. Avkjøles i formen noen minutter
  9. Server kaken, gjerne lun med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam (det som tåles!)
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com