Glutenfri Aprikospai
Glutenfri Aprikospai
Glutenfri paibunn kan som her lages med poteter, maisstivelse og hirseflak. Aprikospaien smaker deilig når den enda er litt lunka, og med litt deilig pisket krem ved siden av. Foto/oppskrift: dansukker
Share |

Dette trenger du

Paideig

150 g revne kokte poteter

2 dl maisstivelse

1 dl hirseflak

1 dl Demerarasukker (rørsukker)

3/4 dl smeltet og avkjølt melkefri margarin

 

Fyll

2 egg

1 1/2 dl sukker

1 1/2 dl potetmel

1 ts bakepulver

1 ss vaniljesukker

1 dl yoghurt naturell (bruk soyayoghurt ved melkeallergi)

300 g ferske eller hermetiske aprikoser

 

Tilbehør

3 dl kremfløte (soya eller havrefløte ved allergi)

2 ss vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene til deigen, og trykk den ut en en smurt paiform, ca 25 cm i diameter
  2. Skill eggene, og ha plommer og hviter i to ulike boller
  3. Visp plommene sammen med sukkeret
  4. Tilsett potetmel, bakepulver, vaniljesukker og yoghurt
  5. Visp hvitene stive, og vend dem ned i eggeplommerøren
  6. Hell røren over i formen
  7. Trykk de kjernefrie aprikosene ned i røren
  8. Stekes midt i ovnen ved 200 C i ca 35minutter
  9. Visp kremfløten med vaniljesukkeret, og sett i kjøleskapet
  10. Server paien lunken med vispet krem
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com