Festkake
Festkake
Denne flotte festkaken er enklere å lage enn den ser ut til! Oatly iMat havrefløte er laget av ren havre. Kan brukes av cøliakere, melke- og soyaallergikere. Cøliakere må bruke sin egen glutenfrie kakebunn.(Se egen kakebunnoppskrift på Allergikokken.no uten gluten og egg!) Oppskriften er hentet fra Oatly.com og foto fra Sven Svensson.
Share |

Dette trenger du

Kakebunner  (trykk her for glutenfri/eggfri kakebunn)
3 egg
2 dl sukker
1 dl Oatly iMat fløteerstatning
2 ts bakpulver
2 dl hvetemel

Fyll
3 dl jordbærsyltetøy

Dekorasjon
1 kurv ferske jordbær
1 kurv ferske bringebær
mynteblader, finhakkede

Vaniljekrem
2 dl Oatly Vaniljesaus
1/2 gelantinplate, bløtlegg i litt kaldt vann (klem ut vannet før bruk)
2 ts Oatly iMat fløteerstatning

Slik gjør du

Kakebunn
1. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Tillsett Oatly iMat fløteerstatning.
3. Bland sammen mel og bakepulver, sikt og rør melblandingen forsiktig inn i eggedosisen.
4. Hell deigen i en velsmurt form, ca 20 cm dm, stek v 175°C i 30-40 minutter.
5. La kaken kjølne før den deles i tre lag.


Dekorasjon

1. Del jordbærene i skiver på høykant og spar alle hele fine skiver til dekorasjon.
2. Mos resten av jordbærene med gaffel og bland med syltetøy.
3. Fordel syltetøyet mellom lagene, toppen skal ikke smøres.
4. Jevn kakens ytterkant ved å stryke et tynt lag syltetøy rundt kaken med feks en stekespade. Trykk jordbærskivene rundt kanten av kaken.
5. Sett kaken i kjøleskap mens vaniljekremen gjøres ferdig.

Vaniljekrem:
1. Varm forsiktig 2 ss Oatly iMat fløteerstatning og smelt den bløtlagte gelantinplaten i den varme væsken.
2. Visp vaniljesausen og tilsett Oatly iMat med den smeltede gelantinplaten i.
3. Ta ut kaken og fordel vaniljekremen på toppen.
4. Sett bringebær i en sirkel midt på kaken og skiver med jordbær utenfor sirkelen.
5. Strø hakkede mynteblader på kanten og kaken er ferdig til servering.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com