Fantasi-sjokoladekake/rullekake
Fantasi-sjokoladekake/rullekake
Denne sjokolade-rullekaken er laget med Oatly sin havrefløte som er uten melkeprotein og laktose. Passer utmerket i barneselskap! Oppskrift;Oatly, Foto; Sven Svensson
Share |

Dette trenger du

 

 

Grunnoppskrift:
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 dl Oatly iMat Havrefløte

Slik gjør du

1. Kle en langpanne ca 30x40cm med bakepapir.

2. Visp egg og sukker luftig, gjerne med en kjøkkenmaskin.

3. Bland mel og bakepulver og bland forsiktig inn i eggedosisen.

4. Tilsett iMat Havrefløte.

5. Hell deigen i langpannen.

6. Steik midt i ovnen ved 250°C, ca 5 min.

7. Strø et tynt lag sukker på et bakepapir og hvelv den ferdigsteikte kaken.

8. Skal du lage en vanlig rullekake med syltetøyfyll, er det bare å smøre på syltetøy og rulle sammen.

TIPS!
Skal du derimot lage en av Fantasikakene (se forslag under) er det best å bake to rullekakebunner og avkjøle før de ulike formene skjæres ut. Kaken beregnes da til 15-18 personer.Tegn ønsket form på et papir og klipp det ut. Legg papiret over kaken og skjær ut formen med en kniv. Spar på kakebitene som blir til overs - de kan komme vel med ved senere "reperasjoner" eller påbygginger. Bygg sammen med valgfritt fyll og pynt.  La kaken stå kaldt noen timer før servering.

Fantasikake - Lag en båt!
1. Skjær til et båt-skrog med hus og lag en reling av kakebiter som blir til overs.
2. Grav ut til et lasterom.
3. Sparkle båten med  sjokoladekrem.
4. Pynt med godteri som tåles.
5. Sikt melis over og avkjøl kaken noen timer.

Ved servering: fyll Oatly is i lasterommet, strø over strøssel og isbåten er klar til servering!

Fantasikake - Lag et tog!
1. For å lage et tog kan du steike deigen i rektangulære sukkerbrødsformer og siden skjære til et lokomotiv med vogner.
2. Bruk sjokoladekrem og vaniljekrem til å få en jevn utside og naturlig farge.
3. Pynt med melis, godteri som tåles og bær.
4. Avkjøl kaken noen timer, senere er det klart for avgang - "Dørene lukkes"!

Fantasikake - Lag en slange!
1. Lag en tredobbel røre av rullekake deigen og steik 2 stk kaker i 22-24 cm diam former.
2. Trykk ut et hull i midten.
3. Del sirkelen som blir til overs i to (slik at det blir som bokstaven C to ganger).
4. Sett bitene sammen og du har begynnelsen på ormen.
5. Gjør det samme med resten av bitene.
6. Etterpå deles kaken på langs og fylles med syltetøy, krem eller is som tåles.
7. Pynt med krem og glasur, strøssel, frukt og bær.
8. Avkjøl kaken noen timer før servering.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com